top of page

CRÍTIQUES

foto1.jpg

EL GRUP ART TRA. LA CONTEMPORANEÏTAT DE L’ART

El grup d’artistes denominats Art-TRA Barcelona el composen deu creadors de diferents disciplines que recentment s’han constituït com a col·lectiu, encara que des de fa temps existeix un vincle entre ells, ja que en altres moments  han compartit exposicions o bé han participat en diverses associacions. Ara tenim l’oportunitat de veure els seus recents treballs a la Sala Ca Revolta, on el públic trobarà un ampli ventall de propostes pictòriques, ja que degut a les característiques especials –es tracta d’un espai multifuncional- que ofereix la sala, no hi ha peces escultòriques. La majoria de les obres es mouen dins de l’apartat abstracte i conceptual. Tots els integrants del grup viuen i treballen a Barcelona amb una llarga experiència dins del terreny expositiu, tant a nivell nacional com internacional.

Com és complex dedicar un comentari ampli al treball de cadascun d’ells,  només faré referència als aspectes que considero més importants i representatius. En el cas de Neus Aller, sol emprar la tècnica mixta i el collage damunt paper fet a mà o fusta. Les seves composicions, tant si giren entorn de representar una mena de paisatge singular, com si s’endinsen en l’àmbit més poètic i espiritual, traspuen sinceritat i expressivitat.

A mode de resum, podríem afegir que el treball del grup Art-Tra reflecteix perfectament les diferents maneres de representar l’art contemporani al nostre país, i això que només s’exposen les seves pintures, ja que si tinguéssim l’oportunitat de veure la resta de disciplines que desenvolupen habitualment, tindríem una visió encara més amplia i fidedigna de la seva vàlua creativa.

 

Ramon Casalé Soler

Membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA)

bottom of page